Biograd na moru

Biograd je malen grad lišen gradskih gužvi i prometa , a opet sa samo 25 kilometara udaljenosti od Zadra, ima iznimno dobru povezanost sa svim velikim gradovima. Magistralom se brzo dođe do Šibenika , Splita i zračne luke Zemunik. Upravo centralna pozicija na karti Hrvatske omogućuje biogradskim gostima laku dostupnost do ostalih ljepota ovog kraja. U neposrednoj blizini nalaze se tri Nacionalna parka: Paklenica, Kornatski arhipelag i Krka, kao i Parkovi prirode Telaščica i Vransko jezero. Biograd je i trajektna luka za otok Pašman. Također je poznat po lijepim plažama, slikovitim uvalama i raznim smještajnim pogodnostima.Duž cijele njegove obale nalaze se prekrasne plaže sa puno zelenila koje povezuje ljepo uređeni korzo na kojem se nalazi mnoštvo cafea, restorana i raznovrsne turističke ponude.Gospodarstvo je bazirano na poljoprivredi, ribolovu i turizmu pa ne nedostaje dobra ponuda domaće hrane. U ljetnim mjesecima u ponudi su brojni kulturni , zabavni programi i sportska događanja .Zahvaljujući svom položaju na najrazvedenijem dijelu hrvatske obale Jadrana, ovo područje pruža izvrsne mogućnosti za nautički turizam i plovidbu kao malo koji dio Sredozemlja. Biograd je luka često posjećena od nautičara čije je odredište Kornatski arhipelag. Regate, škole jedrenja i druge nautičke aktivnosti organizirane su kroz cijelu godinu. Biogradske marine imaju 1000 vezova u moru i 200 mjesta na kopnu i otvorene su kroz cijelu godinu.

Plaža Kumenat

Udaljena je svega 250 metra od apartmana
To je uređena manja šljunčana plaža sa prekrasno čistim morem . Plaža Kumenat je pogodna za sve turiste koji žele uživati u miru i daleko od gužve.Za one koji više vole betonski dio tu je i veliki mol sa kojeg se proteže pogled na Pašman pa sve do Kornata. Na plaži se nalazi bar sa izvrsnom ugostiteljskom ponudom raznih pića. Na nju se nadovezuju divlje plaže koje se protežu 2 km sve do Crvene luke.

Plaža Soline

To je pješčana plaža smještena u kampu Soline , okružena borovom šumom. Vrlo pogodna za obitelji s malom djecom ili neplivače zbog postepenog ulaska u more. Cijeli zaljev je dug oko 50 m, zbog čega je u ljetnim mjesecima teško pronaći slobodno mjesto na plaži. Na plaži su na raspolaganju tuševi, kabine za presvlačenje, kafići, sladoled, dječje igralište, te teren za odbojku.
Do plaže Soline možete doći šetnicom koja vodi od apartmana(5-10min) pa prolaskom kroz borovu šumu kampa , a automobilom možete doći ravno na parking pored teniskih terena koji se naplaćuje.

Plaža Dražica

Plaža Dražica je glavna gradska plaža i proteže se od plaže Soline pa sve do hotela Adriatik.Dužinom cijele plaže proteže se šetnica okružena ugodnom borovom hladovinom, a na kojoj se nalaze brojni kafići, te šatndovi sa suvenirima . Šetnica je uglavnom osvjetljena pa se njome šeta i u večernjim satim a prikladna je i za vožnju bicikla ili rolanje. Plaža ima postepen ulaz u more i već je nekoliko godina zaredom dobitnica Plave zastave (posebna nagrada za ćistoću i očuvanje ekologije). Na plaži postoje razni atrakcije i zabavbi sadržaji ,bazen sa morskom vodom, gdje se održavaju različiti večernji programi kao što su koncerati, predstave i ljetni disko klub. Tu se nalazi i tobogan, uz koji se nalaze kafići i ostali vodeni sportski rekviziti koje možete unajmiti (skuteri, pedaline, kanui, čamci). Plaža je opremljena kabinama za presvlačenje i tuševima kao i službom prve pomoći. Na plaži takodjer postoji pored bazena ulaz u more prolagodjen osobama sa invaliditetom, a na plaži možete još unajmiti ležaljke i suncobrane.

Plaža Bošana

Nalazi se na sjevero-zapadnom dijelu grada. Šljunčana plaža je prostrana i s postupnim prilazom u more. Iz grada se do ove plaže dolazi kroz 10-tak minuta šetnje uz obalu, a potom uređenom šetnicom iza nove marine. Na plaži se nalazi kafić, restoran i fast food. Dostupan je teren za odbojku na pijesku, te dječje igralište. Budući da nema hlada, potrebno je ponijeti adekvatnu zaštitu protiv sunca.

Plaža Crvena luka

Udaljena je oko oko tri kilometra od centra Biograda. Smještena u pješčanoj uvali okruženoj borovom šumom. Do plaže možete doći pješice iz naselja Kumenat, čamcima koje možete unajmiti na plažama Soline i Dražica, ili automobilom.
Sa automobilom može doći magistralom u smjeru Pakoštana gdje ćete doći do skretanja za uvalu Crvena Luka. (parking za automobile se naplaćuje). Pješčana plaža Crvena Luka proglašena je jednom od najljepših plaža u regiji. Pješčana uvala je okružena borovom šumom a dno se postepeno spušta u dubinu pa je idealna za djecu i neplivače.U uvali su smješteni novouređeni hotelski objekti ali je individualnim gostima dozvoljen pristup na plažu. Na plaži možete iznajmiti i mnogobrojnu zabavnu i sportsku opremu, kupiti sladoled ili osvježavajuće piće u baru.